Van burn-out naar eigen onderneming: Whole-Fit

Ik weet het nog goed de eerste dag, dat ik officieel ziekgemeld was wegens een burnout, 27 november 2017. Van een druk en gejaagd leven, hoefde ik vanaf die dag helemaal niks meer. Een vreemd, onbekend, nutteloos gevoel waar ik lange tijd ook niet aan toe wilde geven. Met vallen en opstaan ben ik in september 2018 begonnen met enkele uren werken als personal trainer in mijn eigen bedrijf, genaamd Whole-Fit en ben ik gaan brainstormen over mijn toekomst. Op 6 januari 2020 is mijn droom uitgekomen en heb ik een eigen locatie waar ik mensen help met het verbeteren van hun gezondheid.

Mijn passie voor het helpen van mensen met hun gezondheid door middel van sport is altijd gebleven en kwam altijd naar voren als ik visualiseerde over de toekomst. In september 2018 ben ik gestart met het werken van enkele uren per week om de dingen die ik had geleerd in de gespreken met de psycholoog te kunnen toepassen. Ik ben toen training gaan geven aan mensen die wisten van mijn situatie. Dit zorgde ervoor dat ik mijzelf eerder durfde af te melden als ik mij niet goed voelde en het was fijn dat mensen nog steeds in mij geloofden. Op die manier kreeg ik weer steeds meer zelfvertrouwen.

In oktober 2019 voelde ik dat ik klaar was voor een volgende stap. Het plan dat in mijn hoofd was ontstaan, heb ik toen op papier gezet en dat zorgde voor een kettingreactie waarbij ik met de juiste mensen in aanraking kwam. Uiteindelijk bleek ook nog eerder dan gepland de perfecte locatie vrij te komen en moest ik snel een beslissing nemen. Het moest allemaal zo zijn en ik heb dan ook de sprong gewaagd.

Vanaf 6 januari 2020 kan je bij Whole-Fit, Haltestraat 56C in Zandvoort terecht voor het totaal plaatje: fysio, sport en voeding. Door middel van een persoonlijke aanpak help ik mensen met uiteenlopende klachten, doelen en leeftijden, zoals afvallen, aankomen, zwangerschapklachten, rug-, knie-, schouderklachten, burn-out, fibromyalgie, hartproblemen, etc.

De dagen zijn druk en mijn hoofd maakt overuren. Ik weet dat dit hoort bij een eigen bedrijf, maar ik weet ook heel goed dat ik mijzelf daarin niet moet verliezen. Ik zet daarom mijzelf bovenaan mijn prioriteiten lijst, want alleen als ik goed in mijn vel zit kan ik andere mensen helpen. Om mijzelf fysiek en mentaal goed te voelen sport ik 3 a 4 keer per week, plan ik tijd voor mijzelf op een dag, wandel ik met de hond, geef ik dingen uit handen waar ik geen verstand van heb of zorgen voor irritatie en/of frustratie van krijg. De zondag is mijn vrije dag. Daarbij mediteer ik nog als ik voel dat ik daar behoefte aan heb.

Voor mij zat het geheim voor het herstel van mijn burn-out in het toegeven aan de situatie, het veranderen van mijn leefstijl en het in mijzelf gaan geloven zonder mij druk te maken over wat andere ervan vinden. Nu wandel ik elke dag met een lach op het gezicht naar de zaak. Ik help mensen met het verbeteren van hun gezondheid op een manier die bij ze past en waar ik zelf achter sta.