Wordt jij ook zo stijf van al dat zittend werken of thuiswerken in een niet optimale zithouding? 

Doe deze oefeningen thuis en krijg weer soepele heupen en minder rugklachten. 

Misschien wordt het eindelijk is tijd om concreet aan de slag te gaan met wat oefeningen om de heupen en onderrug wat te ontlasten. In deze tijd van meer zitten door het vele thuiswerken kan een beetje extra aandacht aan het bewegen en stretchen van je heupen geen kwaad. In dit blog leg ik je uit hoe jij op een veilige en verantwoorde manier kan werken aan je heup mobiliteit en zo alle klachten van het stilzitten teniet kan doen. 

Waarom moet ik mijn heup rekken?

Lukt het jou om op de grond te gaan zitten zonder dat je rug eruit ziet als quasimodo? Krijg je al pijn op alle plekken in je lichaam als je eraan denkt om een sprintje te trekken met je kids of een balletje te trappen? Merk je dat het lastig is om diep door je knieën te zakken om iets op te rapen van de grond? 

Dit zijn allemaal tekenen dat je serieus aan de bak zou moeten gaan om je eigen lichaam eens goed te verzorgen. Dus start met het centrum van je lichaam, de heupen. Door soepele heupen krijg je minder compensatie vanuit je lage rug. Hierdoor zou je door je heupen te rekken minder rugklachten kunnen ervaren. 

Met deze opbouw van twee video’s waarbij je eerst dagelijks twee weken video één doet en vervolgens twee weken video twee, zal je merken dat de heupen steeds soepeler worden. Hierdoor kunnen je rugklachten verminderen en soms zelfs helemaal verdwijnen. 

Moet ik dit nu blijven doen om het te behouden?

Na de eerste vier weken zal je behoorlijke progressie gemaakt hebben en dit merken in het de dagelijkse activiteiten. Het zou natuurlijk zonde zijn om deze progressie weer slechter te laten worden. Moet je dan nu dagelijks dit blijven doen? Nee, dat hoeft niet. Doe deze oefeningen twee tot drie keer in de week even 10-15 min om je geboekte progressie en soepele heupen te behouden. 

Heb je nog vragen over de oefeningen of wil je nog een stap verder neem dan contact op met Whole-Fit fysiotherapie! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.