sportschool Zandvoort, fitness in Zandvoort, fysiotherapie Zandvoort, voedingsplan, voedingscoach Zandvoort, sporten in Zandvoort, personaltraining Zandvoort, bootcamp, fysiotherapeut in Zandvoort

Als je al even bij ons sport is het je misschien opgevallen dat er geen spiegels hangen in de club… Waarom is dat eigenlijk? 

Je kent het wel, je loopt een doorsnee sportclub binnen en je wordt gelijk omringt door spiegels. De ene naar de andere spierbundel of fitgirl gebruikt deze gelegenheid om zijn of haar beste pose aan te nemen. Eenmaal tevreden wordt daar misschien zelfs een selfie voor de sociale kanalen gemaakt. Niet helemaal ons ding bij Whole-Fit. Maar zit er dan ook nog een andere reden achter het feit dat wij geen spiegels hebben? Jazeker! 

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het effect op training met en zonder spiegels. Echter zijn deze onderzoeken nogal tegenstrijdig en er is geen duidelijke voor of tegen. Bij Whole-Fit hebben we de beslissing gemaakt om zonder spiegels te trainen en wel om de volgende redenen.

Reden 1

Ten eerste zijn wij een groot voorstander van je fijn voelen en jezelf zijn tijdens het sporten. Wij willen graag dat jij je doelen behaald in een omgeving die voor iedereen prettig aanvoelt. Daar zijn geen spiegels voor nodig. Je mag best trots zijn op je lichaam of het resultaat dat je hebt geboekt, maar die progressie kun je ook gewoon thuis bewonderen en vastleggen (of er mee te koop lopen of het strand of vakantie haha). De focus bij een uur sporten bij Whole-Fit moet gewoon bij jezelf zijn en niet te veel bij wat anderen aan het doen zijn.

Reden 2

Ten tweede willen we bij Whole-Fit graag dat je de beweging “voelt” door te leren om de juiste spieren tijdens een oefening aan te spannen. Omringt door spiegels heb je namelijk al snel de neiging om te kijken of je het goed doet. Nu is daar in principe niks mis mee. Alleen ben je dan meer bezig om er voor te zorgen dat “het plaatje” klopt, in plaats van de juiste spieren en gewrichten in stelling te brengen om een oefening mogelijk te maken. En vaak ook nog met je nek gedraaid om jezelf te kunnen zien… Nee in plaats daarvan leggen de trainers de oefening liever nog een keer voor je uit, tot “het plaatje” in hun ogen en in jouw beleving wel klopt. Door op deze manier de oefeningen uit te voeren zul je uiteindelijk beter kunnen presteren omdat het bewustzijn verbeterd is.   

Video of foto voor persoonlijke analyse

Nadat de oefening is uitgelegd kan het zijn dat de trainer een filmpje of foto, met toestemming van jou uiteraard, maakt ter analyse. Dit vinden we wel belangrijk en kan voor extra focus zorgen voor het vervolg van de oefening. 

En mocht je nou echt twijfelen of je make-up of je haar niet in de war is geraakt tijdens het ondersteboven hangen in de touwen…. dan hebben we op de wc en badkamer uiteraard wel een spiegel voor een korte check-up! 🙂 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.